automatIQ         Ha bizalmat kapunk, értéket adunk.
Az automatika értékét a Megrendelő számára a hozzáadott intelligencia és nem az eszközök márkája, különösen nem azok értéke határozza meg.

Referenciáink


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Erzsébet Gyógyfürdő

medencetöltő kútvezérlés

frekvenciaváltós kútszivattyú hajtásPLC-s kútvezérlés

A víz a gáztalanító toronyba és onnan gravitációsan, egy automatikusan nyíló-záró motoros szelepen keresztül kerül a fürdő, medence töltő rendszerébe.
A gáztalanító toronyba állandó szinttartásra programozott, PID vezérlésű frekvenciaváltós hajtás tölti a vizet. A hatékony gáztalanítás érdekében motoros szeleppel szabályozzuk -a kútszivattyú által szállított vízmennyiség függvényében- a működő fúvókák számát.
Az autonóm működésre is képes PLC,
MODBUS/RS485  felületen keresztül kommunikál a frelvenciaváltóval, illetve a 150 m-re lévő fürdő vezérlőjével földkábelen keresztül.
Animáltan megjeleníti a töltés/ürítés technológiai ábráját, gyűjti és továbbítja a SCADA rendszer felé az üzemi adatokat (termelt víz, szivattyúhajtás adatai, fürdő felé átadott víz, toronyban a vízszint, stb.), és helyi paraméterezést is biztosítja. A víztermelés heti termelési rendre, rövid és hosszú fürdő nyitva tartáshoz, előre programozható.

Áporka  községi vízmű frekvenciaváltós kútüzemének kiépítése

A kútkímélő termelés érdekében inverteres hajtás került kiépítésre. A PLC vezérlés egyrészt a lassú fel és leszabályzást, másrészt -a viszonylag nagy hálózati nyomásingadozás miatt szükséges- pillanatnyi vízszállítás felső korlátozását biztosítja.

A PLC gyűjti és kijlezi a termelési adatokat, utolsó indulás óta eltelt üzemidőt, a kitermelt vízmennyiséget, az összes  üzemidőt és összes víztermelést, energia felhasználást, pillanatnyi áramfelvételt, stb. Riasztást küld meghibásodás esetén a beépített GSM modul segítségével.

Áporka, frekvenciaváltós búvárszivattyú hajtás 

 


Ide egy nagyon tudományos, többoldalas cikket szánunk. Ennek megírását hosszú téli estékre tervezzük, mert jelenleg a Megrendelőinknek dolgozunk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amire büszkék vagyunk

szervízmunka

Siemens gyártói rendszerfejlesztő által, valódi meg- oldás nélkül feladott alkalma- zást a Megrendelő nagy megelége- désére úgy fejeztünk be,  hogy eredeti cél- ján túl jelentős energia megtaka- rítást is eredményezett.

A probléma felvetődésétől, a megbízástól számított 9 nap alatt egy dokumentáció nélküli szennyvíztisztító telep vezérlés teljes működési elvét  vissza- fejtettük és új PLC-vel, új szoftver írásával a meghibásodott vezérlőt kivál- tottuk, a működés optimalizá- lása mellett.

Saját beruházásban megépített energetikai célú vezérléstechnika 27%-os elektromos energia költség megtakarítást eredményezett, helyes szivattyú választás és kaszkádos vezérlés helyett állandó nyomástartás beállításával.